Cómo se tramita una herencia, ilustración (Imagen de storyset en Freepik.es)

He perdut a un ésser estimat. Ara, com es tramita una herència?

La defunció d'un ser estimat ens col·loca en una situació prou complicada com perquè, a més a més, ens hàgim de preocupar de tota la burocràcia de l'herència. Des d'AT Advocats som conscients que aquesta gestió pot resultar aclaparadora i, per aquest motiu, amb aquest article tractarem d'explicar d'una manera senzilla i resumida com es tramita una herència.

Llegeix més

Alta empleada hogar

Alta d’una empleada de la llar a Espanya el 2022: Com contractar la persona que fa la neteja a casa nostra?

Les cerques a Google de paraules de l'estil "alta empleada llar" han augmentat a l'últim temps. Això indica un interès creixent per conèixer les condicions per legalitzar la relació laboral entre les persones que fan la neteja a cases particulars i els seus ocupadors. Tot i això, la legislació encara és discriminatòria el 2022.

Llegeix més

Prestar dinero familiar

Prestar diners a un familiar: quins riscos implica i com fer-los front?

Prestar diners a un familiar pot ser una opció per evitar que aquest pagui interessos al banc. No obstant això, cal fer-ho de manera adequada (legal) que tots dos es cobreixin les espatlles: no cal pagar cap impost, només notificar-ho a Hisenda.

Llegeix més

Custodia compartida perros

Custòdia compartida de gossos: És possible? Com es pot assolir?

Com es posarà en pràctica la custòdia compartida de gossos i d'altres animals de companyia amb la nova legislació? En aquest post expliquem com el fet que les mascotes siguin considerades "éssers amb sensibilitat" (i no "béns mobles" com fins ara) permetrà que els jutges tinguin en compte aspectes que van més enllà de qui és el seu titular per decidir un règim de visites.

Llegeix més

Falsos autonomos

Denunciar per fals autònom el 2022: què necessites saber?

Contractar els serveis d'un autònom sovint és molt més rendible a les empreses que contractar la feina d'un assalariat. No obstant això, no poden decidir contractar un o altre a conveniència. Hi ha uns supòsits que indiquen que un treballador hauria d'estar a la plantilla i no facturant pels seus serveis. Expliquem quins són i la via per demostrar-los.

Llegeix més

Julia Otero

Alexandra Redondo, d’AT Advocats, participa al programa “Julia en la Onda” d’Onda Cero.

El programa "Julia en la Onda" d'Onda Cero es va posar en contacte amb AT Advocats per tractar el cas de dos aspirants a bombers que van ser exclosos de l'oposició en què participaven per la manca d'una signatura.

Llegeix més

Cancel·lar esborrar antecedents penals

Esborrar els antecedents penals: Què cal fer?

Esborrar els antecedents penals es important doncs, encara que els antecedents no computin un cop es compleixen els requisits de cancel·lació, l' esborrat material pot no produir-se si la persona interessada no ho demana expressament.

Llegeix més

Què és la llei de la segona oportunitat: com funciona el creu i ratlla dels teus deutes

La Llei de Segona Oportunitat és l'única eina que pot posar fi a una vida de deutes, així que, des AT Advocats, volem explicar-te quines persones poden acollir-se, quins requisits s'han de complir i quin és el seu funcionament.

Llegeix més

Augmenten les separacions amb el Coronavirus: Arkaitz Terrón, d’AT Advocats, ho explica a Onda Cero

L'advocat Arkaitz Terrón, d'AT Advocats, va intervenir en el programa de ràdio "Julia en la Onda", d'Onda Cero, dirigit per la coneguda periodista Julia Otero.

Llegeix més

Separació i divorci: quina és la diferència?

A aquest article AT Advocats aclarim dubtes i servim de guia bàsica per als que estiguin pensant o ja hagin decidit recórrer a la separació o al divorci.

Llegeix més

Sancions laborals i faltes del treballador: Què has de saber?

En aquest post parlarem de forma entenedora de les sancions laborals i de les faltes del treballador per facilitar el seu coneixement al treballador/a.

Llegeix més

Indemnització per acomiadament: què has de saber

A AT Advocats et aclarim les qüestions essencials sobre la indemnització per acomiadament: què és, la diferència amb la liquidació, com es calcula etc.

Llegeix més

Eliminar els meus antecedents policials de Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil: Com ho puc fer?

Des d’AT Advocats us donem les pautes per aconseguir la cancel·lació dels antecedents policials de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional o Guàrdia Civil

Llegeix més

Quant costa un advocat d’ofici? Com s’assigna?

Des d’AT Advocats volem aclarir alguns dels dubtes més comuns relacionats amb els advocats que presten serveis al torn d'ofici i el dret a l'assistència jurídica gratuïta

Llegeix més

Saber antecedents policials que, sobre nosaltres, tinguin els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil

A AT Advocats t'expliquem els passos per a poder tenir accés els antecedents policials dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil.

Llegeix més

Com obtenir un certificat d’antecedents penals

Avui dia, el certificat d'antecedents penals s'ha convertit en un requisit per a poder accedir a una sèrie d'ocupacions. Per això, des d'AT Advocats volem facilitar-te les coses recollint en un sol article els tràmits que s'han de seguir per a aconseguir un certificat d'antecedents penals.

Llegeix més

Drets del detingut: En cas de detencions i identificacions

Des d’AT Advocats, volem facilitar una petita guia amb els drets que assisteixen a les persones que són identificades o detingudes.

Llegeix més

Truca ara al 644 52 42 12