Saber antecedents policials que, sobre nosaltres, tinguin els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil

A AT Advocats t'expliquem els passos per a poder tenir accés els antecedents policials dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil.

Arkaitz Terrón

Darrera edició: 10 desembre 2021

El control sobre les nostres dades personals, i més quan es tracta de dades tan sensibles com les que poden obrar en un fitxer policial, és cada vegada més necessàri. Des d’AT Advocats, us mostrem els passos a seguir per tenir accés els antecedents policials que puguin tenir sobre vosaltres els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil. Conèixer l’existència i abast dels vostres antecedents policials, és el primer pas per a poder dur a terme la seva cancel·lació.

Documentació necessària:

La sol·licitud d’accés als antecedents policials, tant dels Mossos d’Esquadra, com de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil, ha d’anar acompanyada d’una fotocòpia compulsada del DNI, NIE o passaport de la persona interessada i, en cas que la sol·licitud es presenti per una tercera persona, haurà d’acreditar-se, també, la condició de representant mitjançant poder específic.

L’esmentada documentació haurà d’anar acompanyada del corresponent imprès estandarditzat per a cadascun dels cossos policials, que poden ser descarregats en els següents enllaços:

Taxes i termini

La sol·licitud d’accés als antecedents policials no té taxes associades i pot sol·licitar-se en qualsevol moment. No obstant això, l’accés no pot exercir-se en intervals inferiors a 12 mesos.

On es realitza la sol·licitud

La sol·licitud d’accés als antecedents policials ha de dur-se a terme de manera presencial i davant dels diferents organismes, en funció del cos policial de què es tracti:

Resolució de la sol·licitud

La resposta per part dels cossos de seguretat es durà a terme en el termini d’un mes i serà remesa per via postal a l’adreça de notificacions que s’hagués fet constar en el corresponent formulari de sol·licitud d’accés.

Aquest petit article busca facilitar la tasca d’aconseguir el certificat d’antecedents policials. No obstant això, si necessites ajuda o tens alguna qüestió, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Potser també pot interessar-te: “Com obtenir un certificat d’antecedents penals”

Truca ara al 644 52 42 12