Advocat d’acomiadaments a Barcelona

A AT Advocats disposem d’un equip de dret laboral especialitzat en matèria d’acomiadaments. Assessorem i defensem a persones que han estat o tenen por de ser acomiadades, estudiant en profunditat cada cas per trobar a la legislació vigent tots els recursos possible per defensar millor els interessos dels nostres clients incloent acomiadaments objectius, disciplinaris, col·lectius o altres.

Contacta’ns

Reclama el que et pertany pel teu acomiadament

Aconseguim la màxima indemnització per acomiadament o aconseguim que sigui declarat nul segons el cas reclamant primer davant el Servei de Mediació i Arbitratge i Conciliació, i si d'aquesta manera amistosa no ho aconseguim, recorrent als tribunals.

En cas d'acomiadament improcedent:

Haurem aconseguit demostrar que el teu acomiadament no s'ajusta a les exigències establertes per a un acomiadament disciplinari o objectiu. Després d'això, l'empresari pot triar readmetre't o indemnitzar-amb 33 dies de salari per any de servei (45 en cas de contractes subscrits anteriorment a l'entrada en vigor del de el Reial Decret Llei 3/2012).

En cas d'acomiadament nul:

Haurem aconseguit demostrar que s'ha produït, segons el cas, per discriminació, havent-se produït una violació dels teus drets fonamentals i llibertats públiques o durant una suspensió de l'contracte per maternitat, durant l'embaràs, després de la sol·licitud o durant el gaudi d'un permís de lactància o d'una excedència per a la cura de fills o familiars, entre d'altres. En aquest cas haurem aconseguit l'efecte de la teva readmissió immediata, així com l'abonament dels salaris deixats de percebre des de l'acomiadament.

Què has de fer si et acomiaden i no estàs d'acord amb les condicions?

01.

Signa la carta d'acomiadament sempre amb un "rebut i NO conforme".

02.

Recorda que tens 20 dies (laborables) per reclamar després de l'acomiadament.

03.

Contacta amb nosaltres per determinar com actuar a partir d'aquest moment.

En quins casos d'acomiadament podem ajudar-te?

Acomiadament disciplinari

Si has estat acomiadat amb motiu de repetides i injustificades faltes d'assistència o impuntualitat, desobediència, baix rendiment de treball, ofenses verbals etc t'aconsellarem sobre la millor opció per recuperar la teva feina o obtenir el millor acord amb l'empresa cerciorant-nos sobre si hi ha algun pas seguit per l'empresa que no s'ajusti a dret.

Acomiadament objectiu

Si la teva empresa t'ha acomiadat al·legant causes econòmiques, tècniques, organitzatives o productives o la teva incapacitat d'adaptar-te a la teva feina etc a AT Advocats indagarem a la llei i al teu cas per trobar qualsevol al·legació que puguem fer per recuperar el teu lloc de treball o aconseguir la màxima indemnització possible.

Acomiadament col·lectiu o ERO

Si en la teva empresa es preveu un acomiadament col·lectiu o un ERO, a AT Advocats ens encarreguem de l'assessorament, negociació i defensa, tant individual com col·lectiva, del vostre cas per obtenir un acord en les millors condicions possibles, ja sigui econòmic o de readmissió.

Experiència

A AT Advocats tenim un extens coneixement i experiència en dret laboral i comptem amb una alta especialització en matèria d'acomiadaments, aconseguint un alt percentatge d'èxit en tots els nostres casos.

Tracte proper

Sabem que quan els nostres clients recorren a un advocat en acomiadaments estan en una situació difícil i requereixen d'empatia i tracte personal proper, a més de professionalitat, i nosaltres els el procurem.

Facilitat de pagament

Els nostres honoraris són ajustats a cadascun dels tràmits de procediment. Depenent del cas, podem fraccionar el pagament en diferents fases perquè resulti més lleuger.

Necessites assessorament d'un advocat en acomiadaments a Barcelona? Contacta'ns!

Truca ara al 644 52 42 12